Haber

Eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı davasında karar

İSMEK’in kadın çalışanlarına yönelik ‘aşağılayıcı’ ve ‘ayrımcı’ ifadeler kullandıkları iddiasıyla yargılanan eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli ile İBB Hayat Boyu Öğrenme Müdürü Erkan Duyar beraat etti.

İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, müdahillerden İlknur Özdemir ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı. Sanıklar Yeşim Meltem Şişli ve Erkan Duyar’ı avukatları temsil etti.

Duruşmada tanık olarak dinlenen İBB Hayat Boyu Öğrenme Müdür Yardımcısı Hüsniye Özgün, sanıkların üstleri olduğunu söyledi. Sanıklardan Şişli’nin iş odaklı biri olduğunu ve insanlara inançlarından dolayı ayrımcılık yapmadığını savundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Onur İsmet Aydın, sanıkların önceki duruşmalardaki mütalaası doğrultusunda cezalandırılmalarını talep etti. Müdahil İlknur Özdemir de sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Sanık Şişli’nin avukatı Feride Dilek Helvacı, müvekkilinin İBB’de görev yaptığı dönemde kişilerin din ve inanç özgürlüklerine son derece saygılı bir yönetici olduğunu belirterek, müvekkilinin beraatini istedi.

Davayı değerlendiren mahkeme, sanık Yeşim Meltem Şişli’nin ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘inanç, kanaat ve kanaat özgürlüğünün kullanılmasına engel olma’ suçlarından, isnat edilen suçun başkası tarafından işlenip işlenmediğinin belli olmaması nedeniyle beraatine karar verdi. zanlı. Erkan Duyar da ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan bire bir beraat etti.

Ne oldu?

Yeşim Meltem Şişli’nin İSMEK bölge müdürlüğünde görevli kadınlara hakaret ettiği, bir toplantıda aşağılayıcı sözler kullandığı ve ardından çalışanları işten çıkardığı iddia edildi.

Basında yer alan bu iddiaların ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konunun araştırılması için müfettiş görevlendirirken, İSMEK bölgesinde görevli kadınlar Şişli ve Hayat Boyu Öğrenme Müdürü hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na hata beyanında bulundu. Erkan Duyar. Cumhuriyet Başsavcılığının Şişli ve Duyar hakkında yürüttüğü soruşturmada ifadeleri alınan 19 kişi sorumlu yöneticilerden şikayetçi oldu.

19 kadının ‘mağdur’, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ‘katılımcı’ olarak yer aldığı iddianamede, sanıkların ‘tatbikatı engelleme’ hatasından 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. inanç, düşünce ve kanaat özgürlüğü’ kapsamındaki sanık Şişli’nin eylemiyle örtüşüyor.

Birleştirilen belgelerle hazırlanan iddianamede Şişli ve Erkan Duyar hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istendi.

Öte yandan yargılama devam ederken bazı müştekiler mahkemeye başvurarak şikayetlerinden vazgeçtiklerine dair dilekçe verdiler.​ (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu