Haber

TCG Anadolu’ya 19 Mayıs’ta büyük ilgi

Türkiye’nin en büyük askeri gemisi ve dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu, 19 Mayıs’ta Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Festivale ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Sarayburnu Limanı’nda yeniden hizmete açılan TCG Anadolu’yu görmek isteyenler metrelerce kuyruk oluşturdu.

Sarayburnu Limanı’na demirleyerek yeniden ziyarete açılan Türkiye’nin en büyük askeri gemisi ve dünyanın ilk SİHA gemisini görmek isteyenler Sarayburnu Limanı’ndaydı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda TCG Anadolu’yu ziyaret etmek isteyenler yoğun ilgi gösterdi. Çoğunluğu gençlerden ve ailelerden oluşan ziyaretçiler, sabahın erken saatlerinden itibaren alay bayrağının çekildiği TCG Anadolu’yu görmek için metrelerce sıraya girdi.

“20 DAKİKA BEKLİYORUM”

Sırada bekleyenlerden Sabri Çelen, “Türkiye’nin helikopter taşıyıcı ve çıkarma gemisi olan TCG Anadolu’yu 19 Mayıs’ta görmemizin biz gençler için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Savunma Sanayi ile ilgileniyoruz. Avusturya’dan geldiğini belirten Fatih Ürüdül, “Tatil için burada olmak çok güzel bir duygu. Kendi ülkemde geçirmek için. Garip, farklı bir duygu. Umarım zamanı gelmiştir.” Bize gelirse içeri girip bakarız, 20 dakikadır bekliyorum ama bekleyeceğiz, görebildiğimiz kadar.”

“TÜM TÜRKİYE’NİN MİLLİ GURURU”

TCG Anadolu’yu görmek için ailesiyle Antalya’dan İstanbul’a gelen Özlem Gedik, “O günlerden bu yana gördüklerimizi, yaşadıklarımızı, içinde ileri teknoloji ile birlikte göreceğiz” dedi. Yasin Gedik, ‘Heyecanlıyız, gurur duyulacak bir gün, 19 Mayıs bizim için de özel bir gün’ dedi. Geçen bayram gelecektik daha gelemedik özellikle gemimizi görmeye geldik. Çünkü bunun tüm milli Türkiye’nin gururu olduğunu düşünüyoruz. Heyecanlıyız. Çocuklara da göstereceğiz. Çocuklar da biraz heyecanlı” dedi.

basmakci-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu